Naroči vaje Kei

LE ZAKAJ BI SE RAZVIJALI?

Ena izmed lastnosti čustveno inteligentnih posameznikov je tudi skrb za razvoj. Ob tem se nam v glavi verjetno hitro oblikujeta dve možnosti – lahko razvijamo sebe, lahko pa tudi tiste okrog nas. Kadar se ukvarjamo s seboj, je navkljub raznim pastem in oviram to malo bolj enostaven proces, saj imamo nase vendarle direkten vpliv. Dogovoriti se moramo le sami s seboj in se proaktivno lotiti aktivnosti. Najbrž kljub navidezni enostavnosti dostikrat naletimo na kakšne težave, a o njih bomo razpredali kdaj drugič.

Danes se bomo posvetili RAZVOJU SODELAVCEV, razvoju svoje ekipe. Vsak izmed nas ima najbrž mnogo svojih ekip. Lahko so službene, celo več njih, lahko so družinske, pa prijateljske in še kakšne. Pa seveda ni potrebe, da neprestano iščemo neke možnosti za razvoj in nadlegujemo vse okrog nas 😊 Sem pa tja pa, z občutkom za druge, čustveno visoko inteligentni to vendarle delajo.

V delovnem okolju to lahko pomeni prepoznavanje potencialov sodelavcev, sprotne povratne informacije, spodbujanje ustvarjalnosti. Če ste nekomu vodja, lahko spodbudite tudi karierni razvoj in motivacijo za strokovno rast. Tudi z delegiranjem nalog lahko pomagamo pri razvoju (in ga najbrž včasih, če smo malo preveč zagreti, tudi malo oviramo). Možnosti nam kar ne zmanjka, zato vam za razvoj te pomembne kompetence modela KEI Kompetence Emocionalne Inteligentnosti ponujamo par vprašanj za razmislek:

  • Kako dobro prepoznate potenciale ljudi okrog sebe? Se kdaj ukvarjate z njimi na tak način? Jim nastavite ogledalo in ponudite podporo?
  • Ste raziskovalno naravnani in iščete ideje, kako boste spodbudili njihovo razvojno miselnost?
  • Opazite, kdaj potrebujejo vašo pomoč in jih takrat podprete?
  • Si vzamete čas in jim podate povratne informacije? Delate to redno ali le takrat, ko vas nekaj moti?

Vzemite si nekaj minut za razmislek – odgovori vam lahko služijo kot odlično izhodišče za planiranje naslednjih razvojnih aktivnosti. Tudi vaših!

Vas zanima, kako so razvite vaše kompetence čustvene inteligenosti? Z veseljem vam pomagava 🙂

komunikacija KEI

SE RADI POGOVARJATE?

Saj veste, česa ni nikoli preveč? Kvalitetne KOMUNIKACIJE, med drugim 😊. Je takšna res osnovna veščina, ki jo vsak izmed nas uporablja pri svojem delu.

Preberi več

ZAKAJ JE POMEMBNA EMPATIJA?

V tokratni objavi vam predstavljamo, kako prepoznati razvojne priložnosti pri eni zelo pomembni kompetenci socialne dimenzije. O današnji socialni kompetenci ste zagotovo že veliko brali

Preberi več

VAJA ČUSTVENE INTELIGENTNOSTI

Za brezplačno vajo čustvene inteligentnosti kliknite na spodnji gumb in vpišite svoj elektronski naslov.

logo

VAJA ČUSTVENE INTELIGENTNOSTI

Za brezplačno vajo čustvene inteligentnosti vpišite svoj elektronski naslov

Potrditveni email boste prejeli v naslednjih 5 minutah. Ne pozabite preveriti tudi spam mape!