Naroči vaje Kei

Tadeja Trojar Jan

Sem Tadeja Trojar Jan,  samostojna podjetnica, coach in trener osebnih veščin. Poleg tega sem še magistrica psiholoških znanosti, univerzitetna diplomirana psihologinja, licencirana športna psihologinja, certificirana EuroPsy psihologinja in INLPTA Master Coach.

VERJAMEM v proaktivnost, prevzemanje odgovornosti, svobodo in eksperimentiranje.

POMAGAM vam razvijati vašo čustveno inteligentnost, prepoznati moč samozavedanja  in vas ob tem spodbujam, da prevzamete odgovornost zase.

Res uživam v učenju in v odkrivanju povezav med različnimi znanostmi. Navdušujejo me vsebine, povezane s psihologijo, čustveno inteligentnostjo, osebnim razvojem in miselnostjo rasti. Ko se znanja in izkušnje raznolikih področij povežejo seboj in dobim vpogled v to, kako delujemo, začutim željo po učenju drugih.

ZAKAJ MI LAHKO ZAUPATE?

Več kot 20 let eksperimentiram in podpiram ljudi pri razvoju.  Delam s posamezniki, skupinami, različnimi timi in organizacijami, tako majhnimi kot velikimi. Delam s športniki, podjetniki. Neštetokrat sem se prepričala, da je za razvoj potrebna proaktivnost. In dobro vas znam poriniti iz cone udobja in vas naučiti, kako prevzamete odgovornost in proaktivno stopate po svoji poti.

Kot večina drugih poslov, tudi moja 15 letna samostojna poslovna pot doživlja vzpone in padce. Hvaležna sem za ta izkustva, saj ob poslu nenehno razvijam tudi sebe. V obeh primerih pogosto začutim potrebo po orodjih izkustvenega učenja, ki lahko mene in druge ob tem podpirajo. Razvijam poslovne igre in simulacije, didaktične karte in razne pripomočke.

In tako se je razvil tudi razvojni model KEI Kompetence Emocionalne Inteligentnosti, ki sva ga razvili skupaj s Katjo. Vanj sva vložili svoje znanje in izkušnje in verjamem, da lahko tudi vam pomaga na poti razvoja čustvene inteligentnosti.

Katja Kozlovič

Pot do tu se je vila skozi raznolike izkušnje, vzpone ter se dotaknila tudi manj prijetnih in kdaj bolečih preizkušenj in odnosov. A ko se ozrem nazaj in pogledam nanjo, se vedno znova potrjuje, da je bilo vse tako, kot mora biti, da sem lahko danes tu v še večjem stiku s sabo.

Že kot majhna punčka sem zelo hitro “izmerila” čustveno temperaturo pri ljudeh, vendar sem v teh zaznavah velikokrat ostala sama. Zelo zgodaj sem vedela, da želim delati z ljudmi, vedno sem iskala najbolj pristno pot, ki človeka obravnava v celoti, kot razumsko, čustveno in duhovno bitje.

Po izobrazbi sem magistrica kadrovskega menedžmenta, univerzitetna diplomirana pedagoginja in andragoginja z dolgoletnimi izkušnjami na celotnem kadrovskem področju v bančništvu, predvsem na področju kadrovanja, izobraževanja in širšem področju razvoja zaposlenih v organizaciji, ki se nanaša na spremljanje in ocenjevanje delovne uspešnosti z vodenjem letnih pogovorov, razvojem ključnih kadrov in upravljanjem zadovoljstva zaposlenih ter organizacijske klime. 

Na začetku svoje karierne poti sem vpeljala nov sistem internega izobraževanja, za katerega je banka prejela nagrado Top 10 izobraževalni management, ki jo podeljuje Planet GV. V zadnjih desetih letih sem bila odgovorna za širše področje razvoja ključnih zaposlenih, s poudarkom na sistematičnem razvoju vodij in talentov. Zasnovala in vodila sem projekt razvoja mladih perspektivnih kadrov, ki je leta 2010 dosegel tretje mesto v okviru nominacij za nagrado projekta HRM pod okriljem Planeta GV. V okviru projekta sem vodila individualne pogovore in coaching z mladimi talenti in njihovimi vodji. Vključena sem bila tudi v mednarodne projekte, povezane z razvojem zaposlenih.

Odločitev za samostojno pot. Med delom na širšem kadrovskem področju in permanentnim izobraževanjem je v meni rasla želja po še celovitejšem, bolj pristnem in globljem delu z ljudmi. Po 19 letih dela v velikem sistemu, v katerem sem pridobila dragocena znanja in izkušnje (tako strokovne kot odnosne), ter specializaciji iz psihoterapije sem se odločila za samostojno pot. Moje delovanje je danes navzven razdeljeno na dva dela, ki se v svojih temeljih zelo dopolnjujeta; vsa spoznanja povezujem in uporabljam tako pri terapevtskem kot svetovalnem delu (coaching).

V okviru terapevtskega dela izvajam individualne, partnerske in družinske terapije, svetovanja ter vodim manjše terapevtske skupine in delavnice za otroke, mladino ter predavanja za starše in zakonce. Specializirana sem tudi za igralno terapijo za otroke, od katerih se učim tistih najbolj pristnih zakonitosti odnosov, na katere odrasli včasih pozabimo.

Poleg terapij izvajam osebni coaching, ki je bolj ciljno usmerjen in sistematičen, zato da posameznik preseže določene notranje omejitve, da lahko v polnosti uresniči svoje potenciale ter doseže določen zanj pomemben cilj. Tudi pri tem delu uporabljam znanje s širšega področja psihoterapije in nevroznanosti, saj težko dosežemo prave in trajne premike v osebni rasti, ne da bi se dotaknili posameznikovega čustvenega sveta.

Sodelujem tudi na strokovnih posvetih in konferencah s področja HRM ter vodim delavnice in skupine za osebnostni razvoj. Svoje znanje sem podajala v obliki krajših predavanj in predstavitev tudi na Fakulteti za management v Kopru in na Gea Collegeu. 

Moje delo je zame način življenja. Verjamem, da ima vsak od nas svoje poslanstvo; jaz sem svojega našla v delu z ljudmi. V največje zadovoljstvo mi je, ko na tej poti ljudem pomagam odstranjevati miselne in čustvene ovire, vzorce, navade, ki so bili globoko zakoreninjeni v njih in so povzročali ovire v odnosih. Na različne “a la carte” načine jim pomagam na tej poti spoznavanja sebe, pri iskanju njihove pristnosti in resnice, do samozaupanja in bolj srečnega, zadovoljnega življenja. Vse to je tudi pogoj za ohranjanje psihičnega in fizičnega zdravja.

Verjamem v celostno obravnavo posameznika in temu sledim tudi pri svojem delu, kar mi omogoča uresničevati sebe in svoje potenciale. Do tega, v kar verjamem in sem dosegla sama, lahko sedaj vodim tudi posameznike, ki se odločijo poiskati sebe in svoje še neodkrite dragocenosti. Ko imamo zares sebe, imamo vse – v najširšem pomenu besede!

logo

VAJA ČUSTVENE INTELIGENTNOSTI

Za brezplačno vajo čustvene inteligentnosti vpišite svoj elektronski naslov

Potrditveni email boste prejeli v naslednjih 5 minutah. Ne pozabite preveriti tudi spam mape!