Naroči vaje Kei

DIMENZIJE KOMPETENC EMOCIONALNE INTELIGENTNOSTI KEI

Model KEI – Kompetence Čustvene Inteligentnosti sestavljajo 3 ključne dimenzije.

Osebna dimenzija nakazuje, koliko je oseba v stiku s svojimi čustvi, kako hitro jih zmore prepoznati, ovrednotiti oz. regulirati in se na podlagi njih odzivati v okolju ter ob tem ohranjati lastno vrednost in notranji mir. Vključuje samozavedanje in veščine obvladovanja svojih čustev in je bolj usmerjena na nas kot posameznike kot pa v naše sodelovanje z drugimi. Predstavlja sposobnost, da se zavedamo svojih čustev in usmerjamo svoje vedenje.

Socialna dimenzija  predstavlja našo sposobnost razumeti razpoloženje, vedenje in motive ljudi okrog nas z namenom izboljšanja kvalitete medosebnih odnosov. Vključuje stik z drugimi in empatijo. Nakazuje na to, kako uspešno zmore posameznik prepoznati čustvena stanja sogovornika in se na njih odzvati z dovoljšno mero sočutja, pri čemer pa zmore ohranjati sebe, svoje dostojanstvo in notranje zadovoljstvo.

Dimenzija vodenja vsebuje vse pomembne dejavnike, ki odlikujejo dobrega vodjo, ne nujno hierarhično nadrejenega. Vodjo, ki zmore s svojo energijo, karizmo in načinom komunikacije in nastopom pritegniti sodelavce, jih navdušiti in motivirati za doseganje skupnih ciljev ter ob tem neprestano skrbeti za njihov osebni in strokovni razvoj. Dimenzija vodenja se nanaša na obvladovanje stresa, motivacijo in energijo, komunikacijo ter razvoj sodelavcev.

komunikacija KEI

SE RADI POGOVARJATE?

Saj veste, česa ni nikoli preveč? Kvalitetne KOMUNIKACIJE, med drugim 😊. Je takšna res osnovna veščina, ki jo vsak izmed nas uporablja pri svojem delu.

Preberi več

ZAKAJ JE POMEMBNA EMPATIJA?

V tokratni objavi vam predstavljamo, kako prepoznati razvojne priložnosti pri eni zelo pomembni kompetenci socialne dimenzije. O današnji socialni kompetenci ste zagotovo že veliko brali

Preberi več

VAJA ČUSTVENE INTELIGENTNOSTI

Za brezplačno vajo čustvene inteligentnosti kliknite na spodnji gumb in vpišite svoj elektronski naslov.

logo

VAJA ČUSTVENE INTELIGENTNOSTI

Za brezplačno vajo čustvene inteligentnosti vpišite svoj elektronski naslov

Potrditveni email boste prejeli v naslednjih 5 minutah. Ne pozabite preveriti tudi spam mape!